Ασημένιοι Χορηγοί

To I-SENSE Group, είναι Ερευνητική Ομάδα του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών/Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών – ITS Hellas. Βασικοί τομείς ενασχόλησης της ομάδας I-SENSE, την οποία απαρτίζουν περισσότεροι από 100 ερευνητές, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, είναι τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, τα Έξυπνα ολοκληρωμένα Συστήματα για διάφορες εφαρμογές, η Διαχείριση κρίσεων και η Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Οι βασικές δραστηριότητες της ομάδας Ι-SENSE λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων ενώ η ομάδα πραγματοποιεί συνεργασίες με την εθνική και Ευρωπαϊκή βιομηχανία αλλά και με κρατικά Ινστιτούτα και Οργανισμούς για την διεξαγωγή έρευνας και την ανάπτυξη εφαρμογών και έξυπνων συστημάτων στους προαναφερθέντες τομείς.

Το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ έχει εμπειρία στην υλοποίηση  τηλεματικών εφαρμογών και εφαρμογών υποδομής στο χώρο των μεταφορών, εφαρμογών  τηλε-ιατρικής, στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λογισμικών πολυμέσων στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας και στην ανάπτυξη τεχνολογιών παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα πλαίσια των αντικειμένων του. Έχει συμμετέχει σε πάνω από 40 έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή ένωση και από Ελληνικά Εθνικά προγράμματα. Η τεχνογνωσία που έχει ήδη αναπτυχθεί από το ΙΜΕΤ εφαρμόζεται από σημαντικό αριθμό ελληνικών και ξένων εταιριών .

Η εταιρία deeptraffic ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2021 και αποτελεί spin-off εταιρία του ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ. Σκοπό έχει την παροχή τεχνολογικών συστημάτων και λύσεων στον τομέα της δυναμικής διαχείρισης κυκλοφορίας, με έμφαση στα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Η anytime είναι το ψηφιακό/online μέσο πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων του Ομίλου Interamerican.

Ο φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ», με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 με τη συμμετοχή όλων των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η iLink είναι μια δυναμική εταιρεία στον τομέα των νέων τεχνολογιών, με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρηματικού λογισμικού, πληροφοριών τεχνολογίας και λύσεων τηλεματικής. Δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2005 και έχει πελατειακή βάση πάνω από 1.000 εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς, με συνεχή ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας της. Με ειδίκευση στον τομέα της κινητικότητας, προσφέρει αξιόπιστες λύσεις IoT, διαχείρισης στόλου οχημάτων και τεχνικών πεδίου.

Η Smartnav έχει αποδεδειγμένη εμπειρία από το 2008  στο χώρο του ΙοΤ σε Ελλάδα και Κύπρο με επιτυχή ανάληψη μεγάλων Project Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Διαθέτει έμπειρη ομάδα in-House προγραμματιστών, με πολυετή εμπειρία στον προγραμματισμό εφαρμογών Fleet Management και Route Planner βελτιστοποίησης δρομολογίων  με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένων αλγορίθμων που λαμβάνουν υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και αβεβαιότητες του κυκλοφοριακού συστήματος καθώς και τους περιορισμούς χρονοπρογραμματισμού οδηγών και οχημάτων. Την εμπιστεύονται πάνω από 1.450  πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο με πάνω από 23.000 εγκαταστάσεις.

H Yunex Traffic είναι παγκόσμιος ηγέτης στα έξυπνα συστήματα κυκλοφορίας, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων για προσαρμοστικό έλεγχο και διαχείριση κυκλοφορίας, αυτοματοποίηση αυτοκινητοδρόμων και σηράγγων, καθώς και έξυπνες λύσεις για συστήματα V2X και διοδίων. Tα προϊόντα της εταιρείας, για αποδοτικά οικοσυστήματα κινητικότητας, χρησιμοποιούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να μετατρέψουν τις πόλεις σε μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να κινούνται πιο ελεύθερα. Η Εταιρεία ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα της Siemens, διαθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία και πολλά χρόνια εμπειρίας σε έργα υποδομής. Τώρα είναι ένας ανεξάρτητος, ηγετικός και ευέλικτος καινοτόμος στον τομέα της κινητικότητας.